Tillägg till söksidan

 

Borealis söker semestervikarier för sommaren 2021. De flesta kommer att arbeta inom våra produktionsenheter där 2- och 3-skiftsarbete förekommer. Det finns också ett behov inom materialhantering och  laboratorier. Inom dessa områden förekommer dagtid, två- och tre-skift.

 

Gemensamt för produktion, materialhantering och k-lab är att det kan vara dammigt, tunga lyft kan förekomma.

B-körkort är en merit, där truck körning förekommer är det ett krav.

 

Inom forskningslaboratorium, inspektion och administration finns endast ett fåtal platser. Dessa är på dagtid.

 

Gemensamt för samtliga platser är att man fyllt 18 år innan första anställningsdag.

Inom produktion o Materialhanteringen gäller att sökande skall gå tekniskt gynnasium (IND.PROCESS / TUNA är meriterande) eller högskoleprogram med teknisk inriktning. Annan gymnasial utbildning som anses lämplig gäller för laboratorier och administration

Allmänt gäller att man har ett stort intresse och gott ordningssinne.

 

PRODUKTION

Övergripande arbetsuppgifter:

Övervakning av driftområde med rondering, aktivt deltagande vid stopp-/start av bearbetningslinjer. Koppling av utlastnings- och intagsboxar. Påfyllning av tillsatsmedel. Provtagning. Utpackning inkl truckkörning

Daglig eftersyn för en god ordning på arean. Bearbetningslinjerna är snarlika inom hela produktionen där de flesta platserna behövs, truck körning och byggande av embalage.

 

Daggruppernas arbetsuppgifter är att ta emot råvaror, lägga in rätt uppgifter/flytta material i SAP-systemet, sköta beställningar av transporter internt, utföra vecko- och månads inventeringar, utföra inspektioner av nöd/ögon duschar etc. utföra provtagning av inkommande råvaror, utföra sopning och spolning av egna arean respektive närliggande fabriksytor m.m, (Service till driftenheterna)

 

ADMINISTRATION

För att få ett administrativt arbete (endast ett fåtal platser) inom Borealis bör du ha ett mycket gott ordningssinne, vara noggrann samt ha lätt för att samarbeta. Dina arbetsuppgifter kan vara att tex lägga in data i excel, word, SAP eller i annat program, men det kan även gälla ordningsställande av arkiv.

 

KVALITÈTS LABORATORIUM

K-lab utför vi kvalitetsmätningar på plastråvaran polyeten som tillverkas i våra fabriker.

Analyser görs också på olika tillsatsmedel som används i produktionen, dessa analyser görs på våra IR och röntgeninstrument. Andra analyser som vi utför är smältindex, densitetsbestämning, tape och filmextrudering, fukthaltsmätningar m.m I arbetet ingår också klassning av vårt material som sker via vårt lab data program. En bra merit för att arbeta på K-lab är att man är noggrann och stresstålig då arbetet ibland är stressigt, samt att man kan arbeta på oregelbundna tider. Tunga lyft kan förekomma.

Dammande material kan förekomma. Inget krav på truckkörning.

 

FORSKNINGSLABORATORIET/IC

Application hall där man testar slutprodukter som rör och kabel.

Material&Application testning av varierande produkter.

Analytical/Physical testing av varierande produkter.

Inom Innovation Centre/IC har vi laboratorium som tillhör forskning och utveckling. Exempel på arbetsuppgifter är bl.a. extrudering, fysikaliska mätningar, arbete med spektroskopi, termoanalyser m.m.

Du skall ha gått Naturvetenskapliga, Tuna eller Tekniska programmet på gymnasiet eller startat upp högskolestudier med teknisk eller kemisk inriktiktning. Du bör vara noggrann och ha ordningssinne.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö. Arbetstiden är dagtid.

 

 

För mer information ring:

 

Anders Thelander 0303-87 183